Guide

Bygg en cykel med oss

Vi inser att det inte är supertydligt hur det går till när en cykel blir till på And The Revolution (ATR) så här kommer en kort förklaring och vägledning. Vår nya digitala cykelbyggare ska dock göra saken enklare. Vi kallar den beta eftersom vi vet att det finns saker som kan vara knasigt eller direkt felaktigt. Detta vill vi flagga för så att ingen blir besviken i önödan. Vi ger oss rätten att ändra priser och information  om det behövs innan ditt köp kan betraktas som bindande. Ni får gärna berätta om ni hittar något knasigt, gör det till info@andtherev.com.

Modell

Vad behöver du för cykel? Eller egentligen, vad tycker du att skulle vara roligast att cykla runt på? De flesta klarar sig med en cykel utan växlar, eller med två växlar, och då är TOWN eller LOW TOWN ett bra alternativ. Den är så okomplicerad som en cykel bara kan bli.

Vill du ha fler växlar för att du cyklar långt eller ofta över berg och dal eller bara för att du gillar växlar, då är ramen ROAD det bästa alternativet. ROAD är mer teknisk överlag, mer finesser och mer att hålla reda på generellt. Men väldigt kul givetvis.

Att cykla ska först och främst vara kul, gå på lust!

Sittpositionen

Vill du cykla snabbt och försöka komma undan luftmotståndet, då är ett bockstyre effektivt, eller DROP BAR som det kallas på internationellt cykelspråk. Vill du sitta mer upprätt för behagligast möjliga sittställning är vårt KOMFORT styre rätt för dig. Är du lite mittimellan och lagom på alla sätt rekommenderar vi styret vi kallar SPORT. Det kallas även för RISER BAR ibland. Ungefär i detta läge väljer du även hur mjuk eller hård sadel du vill ha. I korthet: En mjuk sadel är skönt om du inte cyklar så långt varje gång. Hårdare och smalare sadlar är mer effektiva om du cyklar fortare eller längre och kanske tom använder cykelbyxor.

Hur praktisk behöver cykeln vara? Är skärmar ett krav eller ett totalt NEJ! Behöver du en korg där fram för att få med dig alla dina saker till jobb, träning eller skola?  Vill du ha bredare däck som ger stabilitet på alla underlag eller ett smalare och snabbare däck?

Utseendet

Vilken färg ska cykeln ha, vi har olika färger och försöker variera oss så ofta vi kan eller vågar. Sedan kan du även välja om cykelns delar ska vara svarta eller silver. Tillsammans gör dessa två val att det finns mängder av varianter och chansen att du bygger en unik cykel är ganska stor. Om du är riktigt kräsen kan vi även lacka ramen i den färg som du önskar, bara fantasin sätter gränserna.

Storleken

Rätt storlek på cykel är en viktig sak. Det bästa sättet att med säkerhet veta att det blir rätt är att komma in till oss och provcykla, givetvis. Om du inte kan komma till Åsögatan 122 kommer här några tips och idéer. Det finns ingen riktig sanning så helt fel blir det sällan.

Vi har kallat våra storlekar för Small (S), Medium (M) och Large (L). Om du vet lite om mått på cykelramar kan du kolla i tabellen nedan för att göra din egen bedömning men vi tänker ungefär såhär:

Small: 160cm till 175cm
Medium: 170cm till 185cm
Large: 180cm till 200cm

En för stor ram är nästan alltid tråkigare än en för liten. En lite ram blir både lättare och styvare, vilket oftast är trevligare.

Beroende på vilket styre du väljer kan cykeln kännas mer kompakt (med komfort styre) eller liter mer rymlig (med sport styre).

Våra cyklar får plats med 35mm breda däck och skärmar eller upp till 45mm däck utan skärm.

Town och Low Town kan byggas med vanlig kedja eller med rem.

Det går att montera stöd på alla våra cyklar.Materialen

Våra ramar är tillverkade i aluminium, en legering som heter 6061. Alla mått och detaljer är designade av ATR men de svetsas ihop i en fabrik som ligger i Shunde, Kina (nära Hong Kong). Gafflarna på Town är gjorda i aluminium och på Road är gaffelbenen i kolfiber. Dessa tillverkas i Taiwan.

De flesta av delarna på våra cyklar är också tillverkade i olika varianter av aluminium. Därför att det är lätt, starkt och snyggt. Det rostar inte heller, möjligen oxidera och bli lite matt med tiden, men ingen rost.

Vissa skruvar på cykeln är i stål, vissa kan lätt få lite rost på sig om cykel förvaras utomhus längre tider men det inget som påverkar funktionen. Vi gör allt vi kan för att hitta alternativ som inte rostar givetvis men vi tyvärr inte 100% ännu.

Däcken på våra cyklar heter Panaracer och dessa tillverkas i Japan, därifrån kommer också pedalerna MKS och ringklockorna Crane. Lädersadlar och handtag kommer från Brooks och de tillverkas mest i Italien.

Ekrarna tillverkas i Nederländerna av Sapim.

Det går att sälja och bygga cyklar på många enklare vis än det sätt vi valt men vi älskar att göra det krångligt och bra istället. Ingenting är en slump för oss och det hoppas vi att du som ägare av en ATR också kommer uppleva. Ingen fråga eller önskemål är för konstigt, testa oss gärna!

Garantier

Alla ramar har livstids garanti för den ursprunglige ägaren. Vi tycker det är rimligt men om vi skulle råka ut för en situation som gör att vi behöver tänka på ett annat sätt ska vi försöka med det också.

Alla cyklar vi bygger har 2 års servicegaranti från vår butik på Åsögatan 122. Det betyder att du kan komma förbi så ofta  som du tycker är nödvändigt för att ge din cykel en genomgång. Köper du cykel av oss och använder den på annan ort önskar vi att du själv eller någon annan med lite teknisk fömåga tittar över och efterdrar skruvarna efter en månad eller tvås cykling.

Skötsel

Att smörja kedjan och pumpa däcken regelbundet är också något vi rekommenderar strakt. Det går så mycket lättare att cykla då helt enkelt.

Varför inte en cykeltvätt då och då? Ljummet vatten, en diskborste, lite diskmedel —inte så mycket svårare än så.

Vi försöker bygga så underhållsfria cyklar som möjligt men ingen cykel kan rulla helt utan en handpåläggning. Välkommen in!

Frågor besvarar vi gärna via Facebook meddelande eller ett hederligt mail.

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara